FAQ

Vragen en antwoorden Kopers

Steeds meer kan digitaal en zo besparen we ook op papier. Er zijn grote voorraden meer aanwezig die bij wijzigingen allemaal worden weggegooid en wijzigingen kunnen makkelijker en sneller worden toegepast. Wil je toch boekjes op papier? Je kunt zelf boekjes printen vanuit een pdf. Je betaalt alleen de eigen printkosten.

De verkoper staat overal vermeld. Bij het product staat de naam van de verkoper, je kunt naar de overzichtspagina van de verkoper en zelfs direct contact opnemen met de verkoper.

Dat verschilt per verkoper. Sommige verkopers hebben hun emailadres op de winkelpagina staan en anderen alleen de support knop. Met de supportknop stuur je direct een ticket naar de verkoper. 

Als er iets niet lukt op de website neem je direct contact op met Groep8musicals.nl. Twijfel je bij wie je moet zijn? Stuur ons een bericht en wij sturen eventueel de vraag door.

Als een verkoper niet reageert op jouw vraag, neem contact met ons op via het contactformulier. Wij gaan je proberen te helpen of nemen zelf contact op met de verkoper voor jou.

Niet iedere verkoper zit de hele dag gekoppeld aan de e-mail. Geef ze een dag om te reageren voor je bij ons aanklopt.

Je betaalt via de betaaloptie van jouw keuze. De betaling komt binnen bij Groep8musicals.nl en wij betalen de verkoper uit. De verkoper heeft altijd volledig overzicht wie er betaalt en wat er besteld is. Jouw betaling komt dus altijd terecht bij de verkoper. 

 

Je kan kiezen om de administratie de bestelling te laten doen of je stuurt de betalingsgevens door voor uitgestelde betaling. Deze krijg je per mail en zie je op het scherm na bestellen. LET OP! De download werkt pas na betaling.

LET OP! Vraag jouw administratie de bateling binnen 14 dagen uit te voeren. Als de uiterste betaaldatum is verlopen, dan wordt de bestelling automatisch geannuleerd. betaling na de termijn worden automatisch teruggeboekt. 

De factuur ontvang je na betaling. Stuur deze ook door aan jouw administratie.

Bij uitgestelde betaling wordt er een extra tarief berekend. Tijdens wordt 

De download staat in de bevestigings-email nadat de betaling is afgerond en in jouw account onder downloads.

Dat verschilt per aanbieder. Wij adviseren de verkopers om maximaal 1x te laten downloaden binnen 7 dagen na aankoop. 

Elke aanbieder kan op zijn eigen winkelpagina voorwaarden en rechten plaatsen die gelden voor de eigen producten. Als een verkoper dat niet heeft gedaan, dan gelden dezelfde voorwaarden en rechten als die van Groep8musicals.nl voor de producten van de betreffende verkoper. De verkoper is dus houder van deze rechten en voorwaarden en mag deze als zodanig uitvoeren.

We zijn een webshop en alles is geautomatiseerd zodat alles bij klanten en verkopers juist gekoppeld wordt. Een factuur vooraf toesturen is niet mogelijk. Als u niet direct kunt/wilt betalen dan kiest u dan voor Bankoverdracht. U krijgt de gegevens voor betalen in beeld en per email. U betaald dan via deze gegevens en u ontvangt dan automatisch de factuur na betaling. ook uw bestelling ontvangt u dan per email en in uw account. De factuur vindt u ook terug in uw account.

Vragen en antwoorden VerKopers

Dat kan. Er zijn een paar mogelijkheden:

  • je bent ondernemer voor de btw en hebt een bedrijf of bent zzp-er.
  • je bent ondernemer maar niet voor de btw. Je maakt te weinig uren om als ondernemer voor de btw te gelden. Je hebt dan wel een KvK-nummer nodig. Vraag dit na bij de KvK of jouw adviseur.
  • Je hebt geen bedrijf, maakt scripts voor de lol en je verdient geen hele grote bedragen met dit werk. Je mag een bepaald bedrag naast jouw werk bijverdienen zonder btw of KvK-nummer. Vraag dit goed na bij jouw adviseur, belastingdienst en/of KvK.

Let Op! Ook als je geen ondernemer bent voor de btw, op de  abonnementen zit wel btw.

Je betaalt een vast bedrag om de kosten van de website, monitoring, webdeveloping, uurloon etc. te dekken. Het percentage op elke verkoop dient voor de kosten die per verkoop nodig zijn, eventuele administratiekosten bij calamiteiten, controles per verkoop etc. 

We zetten het op een rij:

Op elke productverkoop zit een commissie. Deze commissie is het percentage van het bedrag excl. de btw. Jij krijgt exclusieve bedrag minus de commissie en je krijgt het btw bedrag. De btw dien je zelf op te geven. 

De btw op de commissie is inclusief in het %. De verdiensten in het dashboard is dus al volledig berekend.

Uit ervaring blijkt dat bij uitgestelde betaling men laat, bijna te laat of vergeet te betalen. Dit vraagt een heleboel extra uren en controles. We zullen updates sturen naar deze klanten om te zorgen dat er op tijd wordt en er geen annulering plaatsvindt.

Een abonnement voor meer dan 20 producten wordt op maat aangeboden. Dit zal maar voor enkele aanbieders gelden.

Op de dashboard-pagina van de verkopers hebben we onderaan hulpfilmpjes geplaatst. Deze vullen we aan als dat noodzakelijk is.

Ook hebben we pdf-pagina's gemaakt met stappenplannen.

Vraag gerust om hulp als het niet lukt.

Op deze website verkoop je scripts, musicalpakketten, filmpakketten, toneelpakketten en eventueel e-books (mits deze gekoppeld zijn aan een musical, toneelstuk of film die je in deze shop verkoopt.)

Deze scripts mogen voor Vo en Po zijn. Let op fatsoen en de rechten.

Mochten er problemen zijn met een product dan kan het zijn dat we dit moeten terugbetalen. Door 7 dagen te hanteren hebben we een buffer, zodat we beiden geen extra tijd kwijt zijn om bedragen op en neer te storten.

Elke verkoop genereert een factuur. Deze kun je in jouw dashboard terugvinden en downloaden. De factuur is op jouw naam. Zorg dus dat btw-nummer, kvk, adres etc. allemaal is ingevuld. Deze factuur is dus voor jouw eigen boekhouding. De btw van de verkoop staat keurig vermeld.

Als je een opnameverzoek doet, krijg je het bedrag uitbetaald en een factuur toegestuurd. Deze hoef je niet meer te betalen. Op deze factuur staat het commissiebedrag en de btw die al in dat bedrag zit. Ook deze kun je opnemen in jouw boekhouding en de bedragen zijn dan weer rond.

Jazeker. Aan elke downloadlink hangt een versleuteling. Je geeft in de productpagina aan hoe vaak deze gedownload mag worden en na hoeveel dagen deze vervalt. (wij raden 1 download aan en vervaltijd 7 dagen).

De klant zit de link niet, maar klikt in het eigen account of in de email op een knop. het pakket download direct vanuit de browser.

Jouw link vanuit jouw dropbox, google drive, amazon etc. staat als zipbestand en op de locatie beschikbaar om te downloaden. Deze link zet je in de productpagina en klaar.  

 

Geen probleem. Elke verkoper kan zijn eigen rechten en voorwaarden plaatsen op zijn eigen winkelpagina. Deze vindt je terug op de instellingen pagina in het dashboard.

Winkelwagen