FAQ

Vragen en antwoorden Kopers

Steeds meer kan digitaal en zo besparen we ook op papier. Er zijn grote voorraden meer aanwezig die bij wijzigingen allemaal worden weggegooid en wijzigingen kunnen makkelijker en sneller worden toegepast. Wil je toch boekjes op papier? Je kunt zelf boekjes printen vanuit een pdf. Je betaalt alleen de eigen printkosten.

De verkoper staat overal vermeld. Bij het product staat de naam van de verkoper, je kunt naar de overzichtspagina van de verkoper en zelfs direct contact opnemen met de verkoper.

Dat verschilt per verkoper. Sommige verkopers hebben hun emailadres op de winkelpagina staan en anderen alleen de support knop. Met de supportknop stuur je direct een ticket naar de verkoper. 

Voor Apple (niet de ipad) kun je imovie gebruiken of je koopt eenmalig de software van FCPX. Voor Windows gebruik je bijvoorbeeld Hitfilm Express. Deze is gratis, net als Imovie op Apple. Monteren op een Ipad/tablet raden we af. Dan worden de bestanden te groot. Ook een Chromebook is niet geschikt.

Als er iets niet lukt op de website neem je direct contact op met Groep8musicals.nl. Twijfel je bij wie je moet zijn? Stuur ons een bericht en wij sturen eventueel de vraag door.

Als een verkoper niet reageert op jouw vraag, neem contact met ons op via het contactformulier. Wij gaan je proberen te helpen of nemen zelf contact op met de verkoper voor jou.

Niet iedere verkoper zit de hele dag gekoppeld aan de e-mail. Geef ze een dag om te reageren voor je bij ons aanklopt.

Je betaalt via de betaaloptie van jouw keuze. De betaling komt binnen bij Groep8musicals.nl en wij betalen de verkoper uit. De verkoper heeft altijd volledig overzicht wie er betaalt en wat er besteld is. Jouw betaling komt dus altijd terecht bij de verkoper. 

 

Je kan kiezen om de administratie de bestelling te laten doen of je stuurt de betalingsgevens door voor uitgestelde betaling. Deze krijg je per mail en zie je op het scherm na bestellen. LET OP! De download werkt pas na betaling.

LET OP! Vraag jouw administratie de bateling binnen 14 dagen uit te voeren. Als de uiterste betaaldatum is verlopen, dan wordt de bestelling automatisch geannuleerd. betaling na de termijn worden automatisch teruggeboekt. 

De factuur ontvang je na betaling. Stuur deze ook door aan jouw administratie.

Bij uitgestelde betaling wordt er een extra tarief berekend. Tijdens wordt 

De download staat in de bevestigings-email nadat de betaling is afgerond en in jouw account onder downloads.

Dat verschilt per aanbieder. Wij adviseren de verkopers om maximaal 1x te laten downloaden binnen 7 dagen na aankoop. 

Elke aanbieder kan op zijn eigen winkelpagina voorwaarden en rechten plaatsen die gelden voor de eigen producten. Als een verkoper dat niet heeft gedaan, dan gelden dezelfde voorwaarden en rechten als die van Groep8musicals.nl voor de producten van de betreffende verkoper. De verkoper is dus houder van deze rechten en voorwaarden en mag deze als zodanig uitvoeren.

PAS OP! Gebruik van scripts, muziek etc. mag alleen als de school zelf het product koopt. Uitlenen doorverkopen etc. is strafbaar en staan hoge boetes op. Dit is niet nieuw en geld voor alle producenten! ook die niet op deze website verkopen. Als je als school een zelf gekocht product opnieuw wil gebruiken dan kun je contact opnemen met de aanbieder om alleen de rechten opnieuw te kopen. Ben je iets kwijt? Dan moet je een nieuw pakket kopen. Lees altijd goed de voorwaarden en gebruik geen geleende producten!  Zowel de uitlener als de lener is strafbaar. 

Dit heeft te maken met de status van de aanbieder en de wijze van verkoop. Verkopen aan het onderwijs zijn altijd btw plichtig. Dit is dus anders dan het GEVEN van onderwijs. Lesgeven is vrijgesteld, producten btw-plichtig. Tenzij een verkoper zelf niet btw plichtig is vanwege zijn/haar ondernemersschap. Dit vergt nog een hele lange uitleg, maar in de basis is het percentage btw afhankelijk van verkoper en niet aan wie ze verkopen (in dit geval).

Winkelwagen