Over Groep8musicals.nl

Groep8musicals.nl is een onderdeel van Mijn Sterke Producties en is gekoppeld aan Sterke Groep. De filmdag wordt uitgevoerd onder de naam Sterke Films.

Groep8musicals.nl is een digitale uitgever van eindmusicals, eindfilms en eindtoneelstukken. Bij ons krijgt u geen boekjes en cd’s meer. U ontvangt alle scripts digitaal en kunt zelf een keuze maken voor de groepsgrootte naar wens. U ontvangt ook alles in .docx, zodat u zelf aanpassingen kunt doen naar wens in Word. Daarnaast leveren wij vele extra bestanden en muziek in zowel mp3 als hoogwaardige .wav bestanden. Waar u wilt kunt u aanpassingen doen, maar dit hoeft niet. U ontvangt een totaal product. Kijk hieronder bij ‘Hoe werkt het’ voor meer uitleg.

De musicals van Groep8musicals.nl zijn verhalend en de humor zit in het spel en de verhaallijn.

Peter Sterke –Eigenaar 

Peter Sterke rondde zijn Pabo studie af in 2000. Sinds die tijd staat hij voor de klas.  Sinds 2000 werkte hij, naast zijn full-time baan in het onderwijs, als zaaltechnicus in een cultureel centrum. Momenteel werkt hij als interim leerkracht op verschillende scholen in Nederland en is hij veel aan het werk voor Sterke GroepGroep8musicals.nl, Sterke Stem, Sterke Films Sterke Bij en Mijn Sterke Producties.

Peter speelt al vanaf 1996 toneel en hij volgde vele toneellessen. Hij is in die periode ook regie-assistent, technicus en docent geweest. In het basisonderwijs heeft hij al meerdere musicals bewerkt, verzorgt hij de regie en geeft toneellessen aan de groepen 3 tot en met 8. De eindregie, van de groep 8 musicals van Groep8musicals.nl, is dan ook in Peters handen.

Verder speelde hij in het Stadstheater in Zoetermeer, De Graanschuur (Zoetermeer), Isalatheater(Capelle aan den IJssel), Pleintheater(Amsterdam), Theater de Veste (Delft),  vele stukken in het Ckc-theater in Zoetermeer en andere theaters in Nederland. Hij werkte aan een cabaretgroep met begeleiding van de theatergigant Erik Breij en speelt in vele kindervoorstellingen. In 2002 deed hij mee aan Cameretten met zijn alterego ‘Door’ in het Isalatheater.

Naast dit alles is Peter ook stemacteur. Hij is in het bezit van zijn eigen stemstudio en spreekt, in opdracht, teksten in. Meer informatie hierover vindt u op Peters website.

Willemijn Ooms -Schrijfster

Willemijn Ooms heeft in 1997 de PABO in Rotterdam afgerond. Daarna heeft ze in Zwolle de eenjarige opleiding Remedial Teaching gevolgd. Sinds 1998 heeft ze 4 dagen per week voor de klas gestaan in de regio Den Haag. Ze heeft les gegeven aan verschillende bovenbouwgroepen en was 4 jaar lang ICT-coördinator. Daarna is ze werkzaam geweest als intern begeleider en remedial teacher op een basisschool in Berkel en Rodenrijs. Vanaf 2011 was zij werkzaam als onderwijsadviseur in Assen en in 2012 ging zij verder als intern begeleider op een school in Bedum.

Willemijn heeft altijd veel aan theater gedaan. Ze heeft zich met name op musicals gestort. Niet alleen op het spelen zelf, maar ook op het schrijven van musicals. Ze is begonnen met afscheidsmusicals voor groep 8. Daar schreef ze ook zelf de muziek voor. Later heeft ze, samen met Patrick Bruijstens, een avondvullende musical geschreven (genaamd ‘Natlantis’) die in mei 2004 drie keer is opgevoerd in theater de Regentes in Den Haag. Ze speelde jaren bij Theatergroep SPOT in Rijswijk.  Met SPOT heeft ze meerdere malen in Theater aan ‘t Spui, theater de Regentes en theater Pierrot in Den Haag gestaan.

Ook in het geven van verschillende workshops is Willemijn zeer ervaren. Onder andere op jeugdkampen van Don Bosco heeft ze zang- en toneelworkshops gegeven, maar ook tijdens begeleiding van groep 8 musicals geeft ze zang- en danslessen. Zelf heeft ze zanglessen gevolgd bij onder andere Annemarie Smith en José Sobral.

Verschillende  groep 8 musicals van Groep8musicals.nl worden door Willemijn geschreven. De musical ‘Rampenkamp’, is door Willemijn ook omgezet in een gelijknamig boek. U kunt dit boek kopen in onze webshop.

Vanaf 1 december 2014 heeft Willemijn haar eigen bedrijf: Sterke Begeleiding. Hier kunt u verschillende onderwijsdiensten vinden. Vanaf 2016 is haar bedrijf als fotograaf gestart.

 Samenwerking met:

Jasper Hopman – Ontwerp menu Groep8musicals.nl

José van Dam-Vuijk – Schrijfster

Michiel van Erp – Componist

Martin Verheesen – Componist / zang

Marieke Westenenk – Zang (bekend van Huis Anubis, Raveleijn, Komt een man bij de dokter en Ik ook van jou)

René van Kooten – Zang (bekend van vele grote musicals)

Damion Grey – Zang (bekend van F en 3 op reis)

Alex van Koten – Illustrator Groep8musicals.nl

Remco van den Hout – Ontwerp logo Groep8musicals.nl

Leon de Kler – Componist / sounddesigner

Marieke Frankema – Zang. Verder werkzaam als schrijfster, stemacteur, theatermaker

Gijs Kuiper – Posters ontwerp

Klik hier voor de uitlegvideo over het downloaden. U ziet de link vanuit een andere e-mailopbouw dan u krijgt, maar de werkwijze is gelijk. Duur: ongeveer 2 minuten. Na het downloaden en uitpakken van de bestanden, werkt de procedure voor het gebruik van het menu hetzelfde als bij de USB.

LET OP! Klik 1x op de downloadlink in uw e-mail of in uw account. GEEN dubbelklik! De link is maar 1x geldig. Twee keer klikken zorgt voor het blokkeren van de download. De download staat 5 dagen beschikbaar.

Kies het aantal groepen en hoe u wilt afrekenen.

Betaling

Betaling kan op twee manieren:
Ideal/PayPal/bancontact etc.: Na betaling krijgt u binnen 15 minuten een email met downloadlink en factuur. U krijgt ook zo spoedig mogelijk de USB toegestuurd als u deze apart heeft besteld. U krijgt standaard alleen de download.
Bankoverschrijving: U ontvangt de downloadlink pas na betaling. U ontvangt direct de factuur per mail en een betalingse-mail. Stuur beide door naar de financiële afdeling en zorg dat er binnen 28 dagen betaald wordt.  Na 28 dagen wordt de bestelling automatisch geannuleerd. U ontvangt alleen een usb als u die extra besteld.  De betaling en versturing van de download is een automatisch proces. Een tijdige betaling is van groot belang.
Alleen download: U kunt bij het plaatsen van de bestelling ook kiezen voor een usb naast de download. U krijgt dus standaard alleen een download. Het pakket op de usb is exact hetzelfde. Door alleen een download aan te bieden heeft u deze direct in huis na betaling en spaart u het milieu.

Betaling vanuit het buitenland
Wanneer uw school of organisatie betaalt vanuit een land anders dan Nederland, dan kunt u betalen via de mogelijkheden als Bancontact, Paypal etc. Zie hierboven Betaling voor meer informatie. Een usb wordt niet verzonden.

Waarom Ideal?
Wij maken gebruik van Ideal- betalingen, Bancontact en andere digitale betaalmogelijkheden om de administratie en betalingen zo simpel mogelijk te houden. Hierdoor besparen wij tijd en kunnen wij de tarieven van de musicals zo laag mogelijk houden en veel extra’s toevoegen. Als u kiest voor bankoverschrijving, dan kost ons dat extra administratieve handelingen.

Downloaden na betaling
U kiest de groep 8 musical die u wilt gaan uitvoeren met uw groep. U kiest het aantal groepen en de wijze van betalen. U leest goed de voorwaarden en vult het factuuradres + het aantal leerlingen in. Betaal met Ideal of een andere digitale betaling en u krijgt een downloadlink toegezonden naar uw opgegeven e-mailadres. Eventueel ontvangt u per post een USB. U ontvangt de download binnen 15 minuten.
LET OP! Op sommige scholen hebben leerkrachten geen downloadrechten op de server. Neem contact op met uw interne ICT-er om rechten te verkrijgen alvorens u begint met downloaden of maak gebruik van uw eigen computer thuis. Denk daarbij aan de voorwaarden. U kunt ook gebruiken maken van de computer buiten de server om. U opent dan internet niet via uw leerkrachtomgeving maar direct vanaf de computer zelf. Bel of mail ons om de link nogmaals open te zetten. U krijgt maar 1x de mogelijkheid om de link te gebruiken. Klik dus maar 1x. GEEN dubbelklik!
Pak na het downloaden eerst de bestanden uit. Daarna kunt u deze pas gebruiken!
Houd rekening met een downloadtijd van ongeveer 15 min. Afhankelijk van de snelheid van uw verbinding en het formaat van het musicalpakket dat u heeft besteld. Een snelle verbinding zorgt voor een download binnen 1 minuut. Wanneer u de download heeft uitgepakt en u wilt de mappen verplaatsen naar een andere computer of map, kopieert u dan alle mappen en plaatst u deze samen. Kies niet de voor u interessante mappen uit. Het menu BEGIN HIER werkt alleen als alle mappen aanwezig zijn en bij elkaar blijven zoals ze aangeleverd zijn. (Zie onderaan veel gestelde vragen wanneer Google Chrome uw standaard browser is)

USB per post en een downloadlink
Bij betaling met Ideal en andere directe digitale betaalmogelijkheden ontvangt u altijd direct de downloadlink. De USB krijgt u dan binnen 5 dagen opgestuurd als u deze extra heeft besteld. Dat kan bij elk product door het vakje aan te vinken voor u op ‘plaats in winkelmand’ drukt.

LET OP! Wanneer uw school een ander postadres heeft, dient u dit aan te geven.

Wilt u de bestanden van de USB op uw computer zetten, kopieert u dan alle mappen en plaatst u deze samen. Kies niet de voor u interessante mappen uit. Het menu BEGIN HIER werkt alleen als alle mappen aanwezig zijn en bij elkaar blijven zoals ze aangeleverd zijn. Houd u zich altijd aan de regels en deel geen materialen met andere scholen. Dit kan u en de andere school op hoge boetes komen te staan. Het valt namelijk onder diefstal. Zie de voorwaarden voor alle informatie.

Factuur
U ontvangt de factuur direct per e-mail. Bewaar deze goed in de administratie van de eigen school. Dit is uw bewijs van aankoop en opvoeringsrecht.
Tip: Sla de e-mail op als nieuw document in de map ‘Document van rechten’ op uw aankoopproduct. De factuur kunt u ook terugvinden in uw account.

Voorwaarden
Lees goed de voorwaarden. U weet dan goed hoe u moet omgaan met de aangeschafte producten en voorkomt zo onnodige kosten wegens het schenden van rechten.

Gebruik
U plaatst de download in een voor u vindbare map in bijvoorbeeld: Mijn Documenten.
U pakt de aangeleverde bestanden uit door met de rechtermuisknop te klikken en uitpakken te kiezen.
Bij gebruik van de geleverde USB steekt u de USB in de computer en opent u de getoonde map.

Klik op het bestand ‘Begin hier’. Er opent zich een menu dat u naar de gewenste bestanden brengt door er op te klikken. U ziet een internetpagina, maar u werkt offline. U gaat niet naar internet, maar u gebruikt de html-code. Sla aangepaste bestanden op in map ‘aangepast door school’. Deze vindt u niet terug in het menu, maar in de mappenlijst .

Tarieven
Wij hanteren marktconforme tarieven. Voor elke musical wordt een zo laag mogelijk tarief gerekend. De tarieven voor de verschillende musicals kunnen sterk verschillen. Dit heeft te maken met de rechten en royalty die wij moeten afdragen. De tarieven voor een extra groep/heropvoeringsrechten kunnen hoger zijn dan bij andere aanbieders. Dat heeft te maken met het complete pakket. Omdat wij alles in één pakket versturen, verdienen wij dus niet op andere producten. De rechten die wij betalen aan auteurs, Buma/Stemra, componisten, artiesten etc. halen wij enkel uit dit bedrag. U hoeft na aanschaf van de musical, of rechten, geen kosten meer te maken bij Groep8musicals.nl.

CD branden
Wanneer u de muziek op cd wilt branden dan kunt u gebruikmaken van het helpdocument. Muziek rechtstreeks op een cd branden maakt de cd geen audio-cd. U makkelijkst is om de muziek in te laden in Windows mediaspeler. U maakt dan van de muziek een afspeellijst. Soms zet mediaspeler de muziek in andere volgorde. Verplaats de bestanden handmatig in de juiste volgorde door te klikken en te slepen. Kies dan branden en laad de net gemaakte afspeellijst in. Kies audio-cd met hoogste kwaliteit en brand de cd. Aanwijzingen kunnen hier en daar afwijken omdat veel scholen een oude of juist de nieuwste mediaspeler hebben gedownload. Volg dan de aanwijzingen en helpfunctie van uw versie. Uw leerlingen kunnen u vast helpen. Zij zijn zeer bekwaam in het omzetten van muziek naar cd.

Denkt u ook aan de optie dat u de muziek vanaf een laptop/tablet gewoon naar op audio installatie kan afspelen! U heeft geen cd nodig. U kunt de muziek in het geval van een tablet in de muziekspeler zetten door gebruik te maken van een cloudaccount zoals iTunes. Ook hierbij kunnen uw leerlingen u zeker helpen.

Meezingvideo’s
De meeste musicals hebben nu meezingvideo’s. Deze zijn alleen via het menu te bereiken. Sommige leerkrachten bewaren niet alle mappen en maken geen gebruik van het menu. Wilt u weten hoe u het menu juist kunt gebruiken en daardoor alle extra’s kunt gebruiken? Kijk naar filmpje 2 met de link bovenaan deze pagina.

Nieuwsbrief

Veel plezier!

Toewijzing rechten en voorwaarden Groep8musicals.nl
De inhoud van dit document is geldig vanaf aankoopdatum zoals vermeld op factuur. Op het moment dat u het product afneemt gaat u akkoord met de inhoud van dit document.

In aanmerking nemende dat:

Aanbieder
* De aanbieder een volledig werkend product aanbiedt omschreven als: musical of film
* De aanbieder erop wijst dat deze dienst gezien het creatieve karakter aan wijzigingen/ uitvoeringsmodaliteiten onderhevig kan zijn, zonder dat daardoor een recht op schadevergoeding ontstaat.

Afnemer
* De afnemer verklaart bij afname van dit product akkoord te gaan met de inhoud van dit document.
* Alles in dit document geldt voor de musicalpakketten als ook de filmpakketten.

Rechten en plichten:
1. Opvoeringsrechten
– De afnemer mag de musical / film net zo vaak spelen met één en dezelfde groep in het jaar van afname zonder extra kosten.
– Deze rechten gelden voor het aantal leerling-groepen zoals aangegeven op de factuur gedurende één jaar. Ingaand op de aankoopdatum volgens factuur.
– Deze rechten dienen te worden verlengd bij het gebruik in een volgend schooljaar. Dit kan alleen door een contactpersoon van de oorspronkelijke instelling die de musical heeft aangeschaft.
– Bij het gebruik van deze musical / film voor meerdere groepen binnen dezelfde school, in hetzelfde jaar, dient men voor iedere groep opvoeringsrechten te betalen. Deze opvoeringsrechten zijn beschikbaar via www.groep8musicals.nl .
– Deze rechten zijn niet overdraagbaar aan een andere school. Bij gebruik van een andere school dient de musical opnieuw te worden aangeschaft. Bij het fuseren of bij het vervallen van een schoolnaam vervallen ook alle rechten van opvoering.
– De afnemer dient het product te hebben betaald alvorens een optreden uitgevoerd mag worden. Bij het uitblijven van betaling en er toch al opgetreden is/wordt zonder schriftelijke toestemming van Groep8musicals.nl kan er een boete worden opgelegd. Zie punt 3 van deze voorwaarden voor de hoogte van de boete.

2. Reproductierechten
-Dit document bepaalt dat u maximaal voor het opgegeven aantal leerlingen plus 6 aan exemplaren mag afdrukken van het tekstboek t.b.v. de musical / film.
-Dit document bepaalt dat u maximaal voor het opgegeven aantal leerlingen plus 6 cd’s of geluidsdragers mag maken t.b.v. de musical.
– Zelf gemaakte geluidsdragers mogen niet worden verkocht en mogen uitsluitend intern gebruikt worden.
-Dit document bepaalt dat u de muziek en de geschreven en ingesproken tekst nergens in de huidige media mag plaatsen of elders openlijk mag publiceren anders dan het repeteren en opvoeren van de musical.
– Zelf opgenomen videobeelden en geluidsfragmenten mogen openbaar worden gemaakt via huidige media. Men dient zelf zorg te dragen voor de rechten bij BUMA/STEMRA.
– Beelden opgenomen door een bedrijf mogen niet als zodanig kenbaar worden gemaakt.
– Wanneer de musical gebruikt wordt om er een film van te maken dan mag dat. U dient altijd Groep8musicals.nl En Sterke Films te vermelden in de beelden als ook in het onderschrift. Voor film maakt u gebruik van het Sterke Films logo-animatie en vermelding in aftiteling.
– Wanneer een extern bedrijf, anders dan Sterke Films, de musical als film gaat opnemen en de naam van het bedrijf wordt genoemd dan dient dit bedrijf zelf een compleet pakket aan te schaffen van de musical / film op licentienaam van de school. Voor elke school moet een nieuw pakket worden aangeschaft. Het bedrijf mag op geen enkele wijze reclame maken met de opgenomen beelden zonder vermelding van Sterke Films en Groep8musicals.nl.
-U mag de illustraties niet anders gebruiken dan het gebruik t.b.v. de musical / film.
-De illustraties mogen wel geplaatst worden op de website of in andere media  t.b.v. aankondigingen voor de musical / film.
-De geleverde USB flashdrive of de downloadbestanden met de geleverde musical / film en bijproducten mogen niet gekopieerd worden naar een andere datadrager of computer/netwerk t.b.v. ander gebruik dan intern.
-De cd-labels en hoes mag u zelf ontwerpen. De tekst genoemd op de daarvoor bestemde documenten dienen te worden overgenomen op het eigen ontwerp.
-De meegeleverde lessen mogen vrij gebruikt worden binnen de school van afname.
-De originele PDF-versie van de tekst of een PDF-versie van een eigen aangepaste versie van de tekst mag gebruikt worden op een e-reader of tablet t.b.v. het instuderen. Dit mg niet gedeeld worden met andere scholen of gepubliceerd worden via welk medium dan ook.
-De ingesproken teksten mogen intern gebruikt worden op een mp3-speler o.i.d. t.b.v. het inoefenen van de musical.
-Alle meegeleverde documenten mogen alleen worden afgedrukt voor intern gebruik t.b.v. de musical / film tenzij anders is aangegeven in dit document.
-Het aangeschafte product of delen hiervan mogen op geen enkele wijze worden doorverkocht of worden uitgeleend aan een andere instelling of persoon. Zie boetes bij punt 3.

3. Kosten bij het niet houden aan de voorwaarden
-Bij het niet houden aan genoemde zaken in dit document kan er zonder waarschuwing een factuur worden verzonden aan de instelling of afnemer.
-De hoogte van deze factuur wordt bepaald door Groep8musicals.nl en zal minimaal twee keer de aanschafwaarde van de musical bedragen en maximaal € 5000,-. Wegens het schenden van rechten.
– Bij schending van deze voorwaarden door tweeden of derden wordt de instelling en contactpersoon verantwoordelijk gesteld en zullen de kosten verhaald worden bij de instelling en/of contactpersoon.
– Bij schending van deze voorwaarden dienen alle verantwoordelijken van schending de schade te herstellen tot er aan de voorwaarden als omschreven kan worden voldaan.
-De directie van Groep8musicals.nl bepaalt bij het niet houden aan de genoemde zaken aangegeven op dit document of er contact wordt opgenomen met het justitiële gezag.

4. Overig
-De afnemer en de instelling zijn verantwoordelijk voor het naleven van de rechten en plichten genoemd in dit document.
-De afnemer en instelling dienen de leerlingen en medewerkers te instrueren dat geen van de geleverde producten in de huidige media mogen komen.
-Bij het zelfstandig verwijderen van documenten van de USB of het verwijderen van documenten uit de download zal er geen restitutie plaatsvinden. U dient een nieuw product aan te schaffen voor de actuele prijs.
– Alle USB-producten worden voor verzending gecontroleerd. Mochten deze onverhoopt niet werken dan dient u deze terug te sturen in de originele verpakking binnen 8 dagen. Wanneer blijkt dat er inderdaad een niet werkend of verkeerd werkend product is geleverd dan zullen de verzendkosten vergoed worden en  zal er in overleg een nieuw product worden aangeboden.
– Alle download-producten zijn  gecontroleerd. Mochten deze onverhoopt niet werken dan dient u dit binnen 7 dagen te melden via info@groep8musicals.nl. Wanneer blijkt dat er een niet werkend of verkeerd werkend product is geleverd dan zal er in overleg een nieuw product worden aangeboden.
-Eenmaal aangeschafte producten kunnen niet meer worden teruggenomen. In hoge uitzondering kan de directeur van Groep8musicals.nl anders doen besluiten.
-Geen enkel document van de download of USB flashdrive mag worden doorgegeven/uitgeleend/verkocht etc. aan andere instellingen of personen zonder nadrukkelijke, schriftelijke toestemming te hebben verkregen van Groep8musicals.nl.
-Op de website www.groep8musicals.nl staan alle actuele prijzen vermeld omtrent de aanschaf van de musical en de heropvoeringsrechten.
-Deze voorwaarden zijn terug te vinden op de website www.groep8musicals.nl .

5. Onduidelijkheden
– Bij twijfel of onduidelijkheden over bovengenoemde zaken kunt u contact opnemen met Groep8musicals.nl

Afnemer is gehouden de verschuldigde bedragen binnen de gestelde termijnen zonder korting of verrekening te voldoen, bij gebreke waarvan de afnemer van rechtswege in verzuim is, zonder dat nadere ingebrekestelling is vereist. Indien afnemer in verzuim is, wordt –onverminderd de overige rechten van aanbieder- na een eerste herinnering de wettelijke rente ex art. 6:119a BW in rekening gebracht plus daarnaast administratiekosten van €50,- excl. btw. Eventuele gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten die aanbieder moet maken voor de incasso van haar vorderingen, komen geheel voor rekening van afnemer.

Aanbieder verklaart ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27274592 en beschikt over een BTW-nummer NL1454.65.275.B.01

Welke betaalkeuze kiest u?

We hebben twee betaalmogelijkheden. Hieronder de twee mogelijkheden en waarom u voor die mogelijkheid zou kunnen kiezen.

  • Per ideal, bancontact, Paypal, ING HomePay en andere directe digitale betaalopties: U heeft de mogelijkheid om direct te betalen met een Ideal etc. mogelijkheid van school of van uzelf. De musical/film/toneelstuk wordt direct verzonden per download en op usb per post. Kies altijd één van deze betaalmogelijkheden als u vanuit het buitenland bestelt.
  • Betaling per bankoverschrijving: U stuurt de betalingsmail en de factuurmail door naar de betalende afdeling en deze heeft 28 dagen de tijd om te betalen. Deze mogelijkheid raden wij aan als de school niet zelf betaalt, maar het via een administratiekantoor of algemene administratie betaald moet worden. De musical/film/toneelstuk wordt na de betaling digitaal verzonden of, als u dit besteld heeft, per post op USB. Bestellingen vanuit het buitenland kunnen niet kiezen voor een usb.
  • Alleen download: Bij de betaling kunt u bij elk product aangeven of u ook de usb wilt ontvangen. Dit kost extra. U krijgt standaard alleen een download na betaling. LET OP! Ook bij bankoverschrijving ontvangt u ook alleen na betaling de download (en usb). Dat moet binnen 28 dagen anders wordt de bestelling automatisch geannuleerd. Achteraf is het niet mogelijk alsnog een usb aan te vragen.
  • Bestellen uit het buitenland: U kunt vanuit elk land een pakket bestellen. Vanuit landen anders dan Nederland ontvangt u alleen de download. U kunt geen usb bestellen. De kosten zijn gelijk.

1. Als ik op ‘Begin Hier’ klik krijg ik een wit scherm, hoe kan dat?
– u heeft het bestand niet uitgepakt. Selecteer uw map op selecteer alle bestanden. Klik op de rechtermuisknop en kies uitpakken in. Kies een voor u handige map. Pak alle bestanden uit, ook de bestanden die u niet interessant lijken. Deze bestanden corresponderen met elkaar.
2. Waarom werkt een bestand niet als ik er op klik?
– u heeft waarschijnlijk de mappen gekopieerd naar een andere plek. Daarbij heeft u niet alle mappen bij elkaar gehouden. Zorg altijd dat alle mappen en bestanden bij elkaar blijven. Het menu werkt anders niet.
3. De download geeft aan dat deze al gedownload is of dat deze niet bestaat.
– het kan zijn dat u al op downloaden heeft geklikt. De download is maar eenmalig beschikbaar. Neem contact op en in overleg zetten wij uw link weer open.
– het kan ook zijn dat u geen rechten heeft om te downloaden. Sommige scholen hebben dit ingesteld voor leerlingen en leerkrachten. Neem contact op en wij helpen u net zolang als dat nodig is en zorgen voor een alternatief als dat noodzakelijk is.
4. Waarom zijn de tarieven zo verschillend tussen de musicals?
– de tarieven worden gebaseerd op de kosten van de betreffende musical. Sommige musicals hebben hogere kosten, omdat er meerdere mensen aan meewerkten of omdat er licenties betaald moeten worden.

5. Wij hebben betaald met Ideal, maar geen e-mail ontvangen met de downloadlink en factuur. Wanneer komt dit?
– Alles gaat automatisch. Na betaling met ideal, Pay-Pal, bancontact, etc. (alles anders dan achteraf betalen) wordt de bevestiging met pdf-factuur en downloadlink direct verstuurd. Als uw e-mail streng staat afgesteld of u heeft eerder onze e-mails als ongewenst gemeld, dan staan de e-mails in uw map ongewenst /spam. Als u deze naar uw inbox sleept of kenmerkt als gewenst dan ontvangt u vervolgmail op uw bestelling direct in uw inbox. De eventueel bestelde usb wordt zo spoedig mogelijk verstuurd. Meestal dezelfde dag bij bestellingen voor 17.00 uur.

6. Bij ons ligt internet eruit. Hoe komen we nu op onze musicalbestanden?
– De bestanden die u van ons krijgt werken altijd offline. Als u op Begin Hier klikt dan opent er een pagina in uw browser. Dit is nog steeds offline. Ook als u geen verbinding heeft met internet. Deze pagina is gelinkt aan uw mappen. We maken met het menu gebruik van de code van uw browser. Het enige wat niet werkt bij een niet werkende internetverbinding zijn de links naar externe pagina’s zoals de meezingvideo’s en filmpjes. De rest is gewoon beschikbaar.

7. Waarom zou ik voor een USB kiezen met hetzelfde materiaal naast de download?
– Het kiezen voor een USB is eigenlijk puur omdat er nog leerkrachten zijn die geen download willen gebruiken. De usb kost extra geld, vervuiling door versturen etc. Daarom bieden wij dit niet meer standaard aan. De download is precies hetzelfde en heeft u direct in huis. Wij raden dan ook altijd alleen de download aan. Mocht u toch de usb willen, dan kunt u die meebestellen.

8. Waarom zitten er geen bloopers bij de eindfilmdag?
– Wij maken om meerdere redenen geen filmpje van de bloopers bij afname van een eindfilmdag. Wij maken, in vergelijking met andere aanbieders, een lange film. Dat doen we in 1 dag. Ook de montage moet binnen zeer korte tijd. Omdat we met vaste scripts werken, kunnen we ook in formats werken in de montage. Hierdoor zijn de kosten laag te houden. We knippen dan ook razendsnel alle goede bestanden op maat en zetten daar alle aandacht op. Het maken van een nieuw bestand van bloopers die wij moeten zoeken in de 90 gb aan materiaal, vraagt heel veel extra tijd. Tijd die we niet hebben. En niet alleen in de montage, maar ook op de filmdag kunnen we niet alles 6 keer doen. Er zijn dus bijna geen bloopers. De bloopers die er zijn, zijn vaak van dezelfde leerlingen.
– Een andere reden is dat bloopers van 1 dag filmen vaak rare fouten zijn die leuk zijn voor anderen om van te lachen, maar de maker van de fout hier vaak lang aan wordt herinnerd. In deze tijd kan zo’n stukje film een naar probleem worden op social media. Wij kennen de leerlingen niet en weten niets van wat ze aankunnen. Niemand weet ook hoe ze over een aantal jaren zijn. Een “blooper” die voor jou niet leuk is, kan dan flink in de weg zitten.

Bij problemen neemt u direct contact op. Wij helpen u zo spoedig mogelijk tot het probleem helemaal opgelost is. Indien er geen snelle oplossing is, dan zorgen wij voor een alternatief.

Wanneer iets niet lukt of naar uw mening niet werkt, dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier of per telefoon.